Dyrebeskyttelsen Norge Vestfold har ingen hunder til adopsjon.

Hvis vi får inn en hund som trenger et nytt hjem, legges dette ut på våre facebook sider.

Kontakt oss for mer informasjon

Det er mange gode grunner til å adoptere en hund!

Helsegevinster:

Det finnes mange studier om ulike helseeffekter når man har hund, som lavere blodtrykk, lavere stressnivå, opplevelse av støtte, opplevelse av mestring og høyere grad av overlevelse etter hjertesykdom i form av fysisk aktivitet.

* Blodtrykket og stressnivået går ned når man klapper en hund og stryker deg over pelsen..

* Støtte får man i form av at man føler seg mindre ensom og at hunden alltid er glad i deg og glad for å se deg. Du kan komme hjem etter en dårlig dag på jobben å være i dårlig humør, men hunden din vil alltid møte deg med glede og kjærlighet.

* Mestring følelsen kommer når man f.eks klarer å få lært hunden noe eller bare det å gå tur kan gi den følelsen for noen.

* Fysisk aktivitet er noe som en hund må ha hver dag og dette motiverer mennesker til å bevege seg mer, noe som igjen er bra for helsen.

Ansvarlige hundeeiere imøtekommer hundens behov for bl.a lufting og aktivisering og de får selv en helsegevinst ved å følge den på tur og i aktiviteter. Møte med andre hundeeiere kan åpne opp for samtaler om felles tema. Personer som i utgangspunktet føler seg isolert, kan via hunden komme i kontakt med andre når de er ute og går tur. Et godt eksempel på å komme i kontakt med andre og skape seg et nettverk, er å melde seg inn i en hundeklubb eller en hunde-gå-gruppe. De finnes det mange av uansett hvor du bor i landet.

Barn allerede fra de er små er opptatt av dyr og ønsker samvær med dem og opplever de som en viktig støtte og kamerat i oppveksten. De lærer seg å ta ansvar, ha respekt og utvikler empati for andre levende vesener, noe som er en viktig del av oppveksten. Har et barn utfordringer med funksjon eller ugunstig oppvekstvilkår, har kjæledyr vist seg og være en viktig støtte og samtalepartner.

Har du ikke hund men vurderer å skaffe deg en, er det veldig viktig at du leser deg opp på den rasen du har bestemt deg for. Dette fordi det er mange hunderaser med ulike krav til stell og aktivitet. Sørg for å velge noe som står i stil til ditt aktivitetsnivå. Valpekurs er viktig for både deg og hunden. Der blir den sosialisert og du lærer mange ting som kan være nyttige for deg og hunden resten av dens liv. Velger du og adoptere en voksen hund, er det mange kurs også for voksne hunder også. Slike kurs kan koste litt, men det er absolutt verdt den investeringen. Noe annet som man bør vurderer er den økonomiske faktoren. Det koster å ha hund i form av fòr, utstyr, forsikring og veterinærbesøk. Hunden lever i mange år og det kan i perioder bli kostbart som f.eks når du må til veterinær for å fjerne tannstein som koster fra 800-1500kr. Kan du ikke sørge for at hunden får det den trenger av stell og aktiviteter, ja så bør du ikke velge å få hund. Når det er sagt vil jeg påpeke at hunder er noen fantastiske skapninger og behandler du de riktig, kommer de til å være en sann glede for deg i mange år.

For spørsmål om hund, kontakt oss på facebook, e-post eller telefon i våre åpningstider: 

KONTAKT

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Åpningstider: Mandag og Torsdag kl. 18:00 - 20:30

Telefon: 33070800